Buenos Aires - Curly Hair Travels Everywhere (17)

Yesss, we zijn begonnen! Op naar bestemming #1: Buenos Aires!

We hebben het er al een tijdje over maar op 1 januari zijn we eindelijk vertrokken! Na het uitzoeken van alle verzekeringen, inentingen, het (deels) opzeggen van onze banen en alles wat er bij komt kijken én vooral na een supergeslaagd afscheidsfeestje in de polder vlogen we op 1 januari via Madrid naar Buenos Aires.

We vlogen met Iberia en dat was echt prima. Een bord pasta, een film en een paar uurtjes slapen en voor je het weet ben je aan de andere kant van de wereld 🙂 Het vliegveld waarop wij aankwamen ligt op zo’n uur rijden van de stad. Dit kun je met de bus doen – of met een Uber. Uber is lekker goedkoop in Buenos Aires en het werkt heel goed (ook al sloeg de taxi die ons naar onze Airbnb moest brengen zeker 5 keer af…). Wij hebben het regelmatig gebruikt, dikke tip dus! Verder kun je eigenlijk ook alles met de metro heel goed bereiken, je betaalt 14 pesos (das €0,33) en daarna kijk je maar waar je uitstapt. Overal zijn haltes, supergoed geregeld dus!

Ons Airbnb appartement lag in de wijk Palermo, de hipste en een van de veiligste wijken van de stad. Het appartement is lekker ruim: we hadden een grote woonkamer, een keuken met alles erop en eraan, een badkamer, 2 slaapkamers en een binnenplaatsje.

Mocht je ooit naar Buenos Aires gaan, dit is de link naar Airbnb.

De wijk Palermo

Goed, we zaten dus in Palermo. In het heerlijk rustige gedeelte van de wijk waar wij verbleven (Hollywood) zijn enorm veel leuke restaurants en bars te vinden. Op een stukje lopen kom je in het iets drukkere deel van de wijk, waar ook nog eens héél veel leuke winkels zijn. Helaas konden wij natuurlijk niks kopen, want tsja, onze backpacks zitten al aardig vol…Gelukkig kun je hier je geld aardig uitgeven aan Mart’s hobby; speciaalbier. Werkelijk op iedere hoek in de hele wijk en overal in de stad vind je craft beer bars. De een nóg gaver dan de ander, maar daarover volgt later nog wel een keer een post 😉

In de hele stad is overal streetart te zien. Zo’n beetje ieder gebouw en ieder stuk beton is met graffiti bespoten en de tekeningen zijn vaak heel gaaf. Dit geeft de stad wel een gave en een beetje een kunstzinnige sfeer. Sowieso vonden wij de hele stad, en dan vooral ‘ons’ Palermo, een hele relaxte en fijne sfeer hebben.

Tipsss:

  • Chille ontbijt/lunchplek: Adorado Bar
  • Lekkere cocktails & burgers én een leuk terras: Bourbon, Brunch & Beer
  • Je móet een keer een traditionele choripan gehad hebben in Buenos Aires, en de hipste plek om zo’n broodje worst (want dat is het) te eten is Chori. Chori
  • Hier zijn we helaas niet geweest, maar dit ziet er superleuk uit: Artemisia
  • Hét restaurant van de stad (oké, niet helemaal misschien, maar we hebben hier echt vreselijk lekker gegeten) is een…Armeens restaurant, Sarkis. Reserveren is aan te raden ook al hoefden wij niet lang te wachten, er staat van 20:00 tot laat een grote rij mensen buiten te wachten. Sarkis
  • Wij hebben een dag gegeten bij The Argentine Experience. Dit is niet alleen eten, maar echt een…experience. Je moet reserveren en het is niet goedkoop (vooruit, het is best duur) maar wij vonden de avond het geld waard! Je komt aan een grote tafel te zitten met andere toeristen en het personeel vertelt de hele avond verhalen over de traditionele Argentijnse keuken. Tussendoor proef je die gerechten en klets je met de anderen aan tafel. Ook leer je empanadas vouwen en krijg je een enorme super-Argentijnse steak met chimichurri voorgeschoteld, die je ook nog eens in het Spaans leert bestellen. Enorme aanrader! The Argentine Experience
  • De allerleukste speciaalbierbar van de stad: Strange Brewing. Hier zit je tussen de brouwketels te genieten van de beste biertjes die wij gevonden hebben in Buenos Aires. Je kunt hier ook lekker eten: bestel een portie nachos en je bent klaar voor de rest van de avond!

Recoleta Cemetery

Een van de absolute hoogtepunten van Buenos Aires is het Recoleta Cemetery: het kerkhof van de rijken, middenin de wijk Recoleta. Je kunt hier gratis naar binnen en er is een gratis walking tour met gids. Die vonden wij érg lang duren, dus wij hebben de begraafplaats zonder bezocht 🙂 Op deze begraafplaats liggen onder meer 21 voormalig (…) presidenten van Argentinië begraven en ook het graf van Evita, Eva Perón, is hier te vinden. Het is echt een hele aparte ervaring om hier tussen de mausolea te lopen. Recoleta Cemetery is gebouwd in 1822 en er zijn veel héle oude mausolea te vinden. Bij de meeste kun je naar binnen kijken en kun je de grafkisten of urnen zien staan, vaak met een jaartal en de naam van de familie erbij.

De begraafplaats is best groot dus je kunt hier prima een paar uren rondlopen!

La Boca

Nog een wijk die je bezocht wilt hebben: La Boca. De wijk is goed te bereiken met het OV (en natuurlijk ook met Uber) en is van oudsher een arme wijk. Het leuke van La Boca is dat bijna alle huizen in felle kleuren zijn geverfd door de bewoners om zo iets van vrolijkheid in hun leven te brengen. Omdat het een minder goede wijk is, wordt vooral toeristen aangeraden om niet te ver van de hoofdstraat af te wijken, El Caminito. Dit hebben wij dus ook maar gedaan, gelukkig is er in die straat genoeg kleurrijks te zien!

Wat vooral Mart leuk vond is dat in deze wijk een van de meest indrukwekkende stadions van een van de meest roemruchte voetbalclubs van de wereld te vinden is: La Bombonera van Boca Juniors. Nadat wij in gebrekkig Spaans onze Uber-chauffeur vertelden dat we naar het stadion van Boca gingen leefde hij helemaal op – zoals de meeste inwoners van Buenos Aires was hij voor Boca 🙂

Je kunt een stadiontour doen (hebben wij natúúrlijk gedaan) die je langs de prijzenkast, de kleedkamer, de extreem steile tribunes én het veld voert. De gids spreekt prima Engels, maar het kan zijn dat je hem even moet vragen om het verhaal ook in het Engels te vertellen. Dat was bij ons nodig 🙂 Wij vonden de rondleiding heel gaaf en zeker de moeite waard.

Laat een berichtje achter

Perito Moreno Gletsjer in Argentinie - Curly Hair Travels Everywhere